Sunday roast på Essa

Måltidet består av stekt kjøtt, stekte poteter, Yorkshire-pudding og saus. Det finnes forskjellige varianter, for eksempel pepperrotsaus, engelsk sennep, eplesaus, myntesaus eller ripssaus.


Et bredt utvalg av grønnsaker kan også serveres som en del av måltidet, for eksempel brokkoli, rosenkål, vanlig kål, gulrøtter, blomkål, pastinakk eller erter.
Grønnsakene kan kokes, dampes eller stekes sammen med kjøttet og potetene.

Den tradisjonelle utgaven av måltidet har blitt sporet tilbake til middelalderens England. Etter å ha deltatt på gudstjenester på søndager, samlet landsbyboerne seg rundt store fellesovner for å steke kjøttet fra ukens jakt. Unge gutter fikk jobben med å snu kjøttet på et spyd, og sørget dermed for at det ble jevnt stekt.

Den industrielle revolusjonen på 1800-tallet innledet en ny æra for søndagssteken. Introduksjonen av lukkede ovner forvandlet den en gang fellesaktiviteten til en mer intim familieaktivitet, dog fortsatt forbeholdt søndagen etter gudstjenesten.

Sunday Roast på Essa:

Essa restaurant

Sees vi en søndag snart?

Du kan bestille vår private overetasje for opptil 20 personer