Sunday roast på Essa
Måltidet består av stekt kjøtt, stekte poteter, Yorkshire-pudding og saus. Det finnes forskjellige varianter, for eksempel pepperrotsaus, engelsk sennep, eplesaus, myntesaus eller ripssaus.
Et bredt utvalg av grønnsaker kan også serveres som en del av måltidet, for eksempel brokkoli, rosenkål, vanlig kål, gulrøtter, blomkål, pastinakk eller erter.
Grønnsakene kan kokes, dampes eller stekes sammen med kjøttet og potetene.
Den tradisjonelle utgaven av måltidet har blitt sporet tilbake til middelalderens England. Etter å ha deltatt på gudstjenester på søndager, samlet landsbyboerne seg rundt store fellesovner for å steke kjøttet fra ukens jakt. Unge gutter fikk jobben med å snu kjøttet på et spyd, og sørget dermed for at det ble jevnt stekt.
Den industrielle revolusjonen på 1800-tallet innledet en ny æra for søndagssteken. Introduksjonen av lukkede ovner forvandlet den en gang fellesaktiviteten til en mer intim familieaktivitet, dog fortsatt forbeholdt søndagen etter gudstjenesten.
Sunday Roast på Essa:
Søndagsstek er et måltid som må deles. Det serveres både i hjemmet, til selskap, eller på den lokale puben.
Tradisjonen med at man samles er nettopp det som gjør det spesielt, og det er dette vi ønsker å viderebringe på Essa.
Derfor velger vi å basere vår Sunday Roast på et familieselskap – all maten ankommer bordet for å deles.
Vi ønsker dere velkommen til å nyte denne deilige engelske tradisjonen her på Ljan.
Hver søndag tilbyr vi et utvalg av minst to kjøttretter – samt et vegetarisk/vegansk alternativ – sammen med alle de tradisjonelle siderettene og sausene.
Sees vi en søndag snart?
Du kan bestille vår private overetasje for opptil 20 personer