Vi ønsker å lage sofistikert husmannskost, med fokus på at det skal føles ‘hjemmelaget’. Et sted med lave skuldre. Maten skal reflektere sesongen.

På sikt ønsker vi å kunne bli så lokale som mulig råvaremessig og at man ikke skal se bort i fra å ende opp med mat på tallerkenen vi selv har plukket på sanketur. Sist, men ikke minst, all mat skal selvfølgelig være lagd fra bunn med godt håndtverk så langt det kan la seg gjøre.

UKENS SOMMERMENY

 

M: Melk, G: Gluten, E: Egg, S: Sulfiter, Se. Sennep, F: Fisk, L: Legumes Sell: Selleri

Meny

 

Forretter & Snacks

Brød og pisket smør
65 kr
(gluten, melk)

Ristede mandler
75 kr
(nøtter)

Marinerte oliven
69 kr
(sulfitter)

Friterte poteter med dagens aioli
89 kr
(egg, sennep, sulfitter)


Ost og spekemat

– brett med spekemat, ost, oliven, mandler, kompott og knekkebrød –
passer til 2 personer
375 kr
(gluten, melk, nøtter, sulfitter)

 

Hovedretter

Sommertallerken

– Culotte, grillet spisskål, syltet eple, hasselnøtter, vinaigrette  –
235 kr
(nøtter, sennep, sulfitter)

Essa biff
– 200g biff servert med sitron- og urtepoteter, bakt tomat, urtesmør  –
375 kr
(selleri, sulfitter, melk)

 Stekt torsk
– 200g torsk, kål og rødløk, ceviche-
295 kr
(fisk, melk)

Essa burger
– 180g norsk storfe, løkkompott, tomat, salat, sylteagurk og jalapeñodressing. Serveres med fries, trøffel- eller søtpotetfries og dip –
235 kr
(gluten, melk, egg, sennep, sulfitter)

Essa mini-burger
– 80g norsk storfe, salat, tomat og ketchup. Serveres med valgfri fries og ketchup –
130 kr
(gluten, melk, egg, sulfitter)

Cæsarsalat

  • Kylling, romanosalat, bacon, krutonger

(egg, gluten, fisk, melk)
245 kr

Spareribs rack

  • Coleslaw, fries, Soyaglaze –

235 kr

(gluten, melk, soya, egg)

 

Dessert

Vaniljeis
– vaniljeis fra Kulinaris med sjokoladesaus og rørte bær –
125 kr
(melk, egg)

Panna cotta
– Pasjonsfruktsaus
155 kr
(gluten, melk,)

Eplekake
– Serveres med vaniljeis –
145 kr
(melk, egg)